Veganzona

Полезни съвети и рецепти за един балансиран хранителен режим на растителна основа, както и научни статии, свързани с дългогодишни проучвания и изследвания


ЧЕРВЕНИТЕ ПЛОДОВЕ СА РЕШЕНИЕ ПРИ ЦИСТИТ

Foto di Pixabay: https://www.pexels.com/it-it/foto/frutti-ovali-rossi-in-obiettivo-macro-59838/

Шипките и червените боровинки под формата на сок, чай или конфитюр гасят „огъня“, който дразни пикочния мехур.

Има микроби (и гъбички), които от червата са склонни да мигрират в пикочно-половата област, като благоприятстват появата на цистит, уретрит и кандидоза. В този случай използването на антибиотик – за съжаление – става почти автоматично. С какви последици? Симптомите изчезват почти веднага, но за сметка на това се възпаляват червата. С риск съвсем скоро да се появи рецидив, придружен с отпадналост и диария.

Да се пият 8 чаши течности на ден.

За дезинфекция на бъбреците и пикочния мехур, природата ни дава семена, горски и цитрусови плодове, които възпрепятстват проникването на бактериите до пикочните тъкани.

Шипката, червената боровинка и екстракта от семената на грейпфрут намаляват бактериалното натоварване, правят урината ясна и смекчават болката.

Семената на грейпфрут унищожават 900 вида микроби и гъбички.

От семената на този плод, произхождащ от Азия се извлича течност, която има мощно антисептично действие на пикочния мехур, бъбреците, дебелото черво и ректума. В състояние е да неутрализира 800 бактериални щамове и около 100 вида гъби, без да уврежда бактериалната флора.

Но внимавайте, ако приемате други лекарства, защото екстракта от семената на грейпфрут може да неутрализира действието им!

Шипката и червената боровинка намаляват паренето и желанието за уриниране.

Шипката, която расте по ниските планински райони и градини, богата на витамин С и червената боровинка помагат в борбата с инфекциите на пикочните пътища. Може да се приемат под  формата на чай, конфитюр, сокове и т.н.

Със сока на зелен лимон се избягват рецидивите.

Инфекцията на пикочните пътища се лекува по-бързо, ако се пие вода с изстискан сок от лайм: този цитрусов плод, който има отлично алкализиращо действие, попива излишъка от киселинни остатъци и свободни радикали, които възпламеняват инфекциозни огнища и отварят вратите за изтощителни рецидиви. Също така сока от лайм прави водата по-вкусна и подобрява антисептичното действие на шипката и червената боровинка.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

за мен

Здравейте и добре дошли в моя блог!

Казвам се Милена и съм завършила магистратура със специалност “Диетология и Вегетарианско Хранене” във факултета по Медицина и Хирургия в Политехническия Университет Марке в Анкона, Италия.

Тук ще намерите както полезни съвети и рецепти за един балансиран хранителен режим на растителна основа, така и научни статии, свързани с дългогодишни проучвания и изследвания.

С приятелски поздрав, Милена

бюлетин